Klippen borettslag, Lier

Terrasseblokken med 16 boenheter

Terrasseblokken med 16 boenheter

Klippen borettslag er en terrasseblokk beliggende i Linneslia i Lier, og stod ferdig på slutten av 70-tallet.  De 16 leilighetene ble ventilert gjennom kraftige avtrekksvifter på taket. Disse praktisk talt tømte boligene for varm luft fra bad, WC og vaskerom i vintermånedene. Kald luft erstattet den varme, gjennom utettheter og spalter. Det var trekkfullt og kaldt.

fra terrassen under arbeidet

fra terrassen under arbeidet

I forbindelse med vindusbytte og etterisolering sommeren 2013, valgte borettslaget, i samarbeid med USBL Lier å montere desentralt balansert ventilasjon med varmegjenvinning i alle boenheter. Avtrekksviftene på taket ble fjernet. Det ble montert behovsstyrt avtrekk fra bad/vaskerom og WC.

Les også artikkelen i USBL Nytt

yttergitter fra lunos i mursteinsrød farge

yttergitter fra lunos i mursteinsrød farge